top of page
Search
Writer's pictureElina Lindfors

FM Unohdetut - yksinäisyyden taajuus

Updated: May 18, 2022


Tämä blogi on perustettu lasten ja nuorten yksinäisyyttä käsittelevän ”FM Unohdetut” -hankkeen ulostulokanavaksi. Tulen käyttämään tätä blogia omien ajatusteni jäsentämisen välineenä ja julkaisemaan alustalle henkilökohtaisia pohdintoja, kirjallisuus- ja tutkimuskatsauksia, videoita, kuvia ja linkkejä hankkeeseen liittyvistä aiheista ja ilmiöistä. Sinä, parahin lukija, pääset näin seuraamaan hankkeen kehitystä ja muokkautumista minun pienestä inspiraation jyväsestä toivottavasti kohti esitettävää tanssiteosta.


Mikä sitten on ”FM Unohdetut”?


FM Unohdetut on lasten ja nuorten yksinäisyyteen pureutuva hanke, jossa minä, tanssitaiteilija ja kasvatustieteen maisteri Elina, pääsen yhdistämään kaksi intohimoani ja kiinnostukseni kohdetta – tanssitaiteen ja lasten ja nuorten hyvinvoinnin. Pyrin selvittämään haastatteluiden, kirjallisuuden ja tutkimuksen pohjalta miten ja minkälaista erityisesti lasten ja nuorten kokema yksinäisyys on Suomessa. Tavoitteeni on selvittää lasten ja nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten näkökulmaa siitä, miten ja minkälaisissa tilanteissa he kohtaavat näitä yksinäisyyteen liittyviä ilmiöitä, miten he tunnistavat mahdollisen yksinäisen tai miten he pyrkivät omassa ammatissaan tai sen kautta ehkäisemään yksinäisyyttä. Lisäksi tutkin yksinäisyyttä kehollisena ja tilallisena ilmiönä – miltä yksinäisyys tuntuu, näyttää, kuulostaa, haisee, maistuu?

Kuva: Mirkku Merimaa


Olit sitten tanssi-, kasvatus-, sosiaali- tai terveysalan ammattilainen tai esimerkiksi vanhempi, ystävä tai vaikkapa joskus kokenut yksinäisyyttä, niin toivottavasti voit tältä kanavalta saada pieniä ajatuksia, inspiraatiota, lohdutusta tai elämyksiä ja osallistua keskusteluun yksinäisyydestä ja siihen liittyvistä ilmiöistä.


Hanke on saanut rahoituksen Niilo Helanderin säätiöltä (https://www.niilohelander.net/).

Kiitos tuesta ja luottamuksesta!









131 views0 comments

Comments


bottom of page